căsuța fericită

căsuța fericită

15 august 2011

33 de motive ...

... pentru care sunt fericită!




Sunt fericită pentru că...


...am fost creată așa cum sunt.... cu un motiv. Sunt unică, nu am nevoie să fiu altcineva și nu aș putea fi altcineva....

...iubesc cu toată ființa mea.

...cineva mă iubește.

...sunt mamă.

...am o fetiță minunată, sănatoasă și frumoasă.

...sunt sănătoasă.

...am prieteni dragi pe care îi iubesc mult.

...pot să creez ceva ce doar îmi imaginez.

...pot să mă bucur de creațiile altor oameni.

...pot să râd, și râd!

...pot să mă plimb prin ploaie, la fel cum făceam copil fiind.

...pot să mă bucur de natură.

...am găsit câteva lucruri care îmi plac atât de mult încât atunci când le fac pierd noțiunea timpului.

...pot să călatoresc.

...pot să stau fără să fac nimic atunci când nu vreau să fac ceva.

...pot să fac ce vreau deoarece în realitate nu există reguli.

...pot să fac ceva care să impacteze în sens pozitiv alte persoane.

...pot să mă bucur de o mâncare bună.

...pot să mă bucur de un somn bun.

...pot să mă pierd într-o carte interesantă.

...pot să văd, să aud și să vorbesc.

...pot să învăț pe cineva, ceva ce eu știu să fac.

...pot oricănd să-mi schimb viața în mai bine.

...azi sunt mai înțeleaptă decât ieri.

...mâine voi fi mai înțeleaptă decât azi.

...fericirea mea este determinată de acțiunile mele.

...viața este frumoasă.

...pot să pictez, să scriu, să dansez și să cânt.

...pot să fac câte un lucru bun în fiecare zi.

...pot să ajut pe cineva în fiecare zi.

...pot să-mi aduc aminte.

...pot să visez.

...am timp.


Vă doresc multă fericire și vouă!



PS. Mulțumesc din inimă pentru sutele de mesaje și gânduri bune pe care le-am primit azi, când împlinesc 33 de ani. Sunt emoționată și mă simt binecuvântată să am atât de mulți oameni care se gândesc la mine. Vă iubesc și vă ofer o prăjitură virtuală!



12 august 2011

Deasupra norilor, în orașul St. Anton ... Căsuța Fericită în Vacanță

Data trecută vă povesteam despre cât de mult iubesc eu cerul de la munte, care este atât de expresiv... și am admis că poate am o mică obsesie în privința norilor... :) ...asta dacă cele câteva sute de fotografii cu nori pot fi considerate o obsesie.... :))

V-ați întrebat vreodată cum ar fi să locuiți deasupra norilor?

Eu m-am întrebat, ba mai mult, în vacanța asta am stat o zi întreagă într-un oraș situat la peste 1300 m... am respirat aerul deosebit de curat de acolo, m-am scăldat în lumina soarelui care era altfel decât cea de la altitudini mai mici, am băut apă rece ca gheața direct din izvor și m-am minunat de frumusețea peisajelor alpine care înconjurau orașul... M-am întrebat cu toată seriozitatea dacă mi-ar pace să mă număr printre cei 2,500 de locuitori ai orașului și raspunsul a fost... Absolut! :)

Mai jos este o imagine panoramică a orașului despre care vă vorbesc, St. Anton am Arlberg, în Tyrol făcută de la altitudinea de peste 2,800 m (loc în care ajungi foarte ușor, cu telefericul chiar din oraș), luată de aici:



....mai jos e blazonul orașului luat de pe Wikipedia, unde găsiți mai multe informații statistice despre oraș...


Drumul pâna în St Anton este foarte spectaculos....





...iar orașul, este cireașa de pe tort... la propriu :)














Dacă vă întrebați cum arată orașul iarna (fotografia de mai jos e luată de aici)...


Mda, cred că mi-ar place mult să locuiesc aici....
Singura mea întrebare rămâne: oare mi-ar sta bine în portul tradițional local (foto de aici)? :))


Dar voi, v-ați gândit vreodată să vă mutați la munte? Unde anume v-ar place să locuiți? V-ați îmbracat vreodată în portul nostru popular (în afară de serbările anuale de la grădiniță)? Dar în portul altor popoare?

PS. Dacă sunteți curioși să citiți și restul articolelor postate de căsuța fericită în această vacanță, le găsiți aici, aici și aici (articolele sunt în ordine învers cronologică)


10 august 2011

Cu capul în nori ! Căsuța Fericită în Vacanță...

Trebuie să recunosc că dacă ar fi să aleg între munte și mare, voi alege cu siguranță... muntele! Desigur, nu pot să concep un an în care să nu merg și câteva zile din Septembrie (de preferință) la mare, însă vara, prin excelență, este dedicată muntelui.

Iubesc iarba de la munte, aerul proaspăt și curat, roua dimineața, laptele de vacă muls cu câteva ore în urmă, mirosul de fân întors la uscat, apa dulce și rece din izvore... îmi place că temperatura e numai bună ziua și ușor racoroasă noaptea astfel încât adormi ușor și dormi un somn adânc, odihnitor... te poți înfofoli în pătura moale și caldă... răsfăț maxim!

Îmi place că bronzul de la munte, ține minim jumătate de an.... Îmi plac drumețiile... sentimentul pe care îl ai atunci cand urci un munte nu poate fi comparat cu nimic altceva... Iubesc peisajele care ți se oferă privirii când ajungi în vârf și care îți taie respirația invariabil... însă cel mai mult, la munte, îmi plac cerul și norii...

Cerul de la munte, este un spectacol în sine, aceelași dar diferit de fiecare dată. Norii, într-o infinitate de nuanțe de la albul cel mai pur la cenușiul cel mai înspaimântător, compun simfonii de forme și texturi, îmbrățișează stâncile și influențează lumina soarelui. Crează zeci de "atmosfere" diferite în cursul a câtorva ore și adaugă doza necesară de dramatism și grandoare peisajelor...

Eu când vin la munte, sunt tot timpul cu privirea ridicată spre cer ca să văd norii... iar în vacanța asta, l-am adus deja la disperare pe Cosmin, care este sătul să mă tot audă, cum mă tot minunez, în fiecare zi, de nori și mai ales de câte poze le fac. :)

Ieri, am avut parte cel mai spectaculos cer din viața mea!

Ne întorceam dintr-un oraș apropiat și am fost complet fermecată de cerul pe care l-am avut deasupra noastră... cred că am făcut sute de poze în mai puțin de o oră. Am trecut de la un cer pregătit de furtună la soare si înapoi... straturi peste straturi de nori de diverse densități, culori, texturi... suprapuse într-un mod extraordinar de frumos.

Pozele de mai jos sunt făcute cu telefonul prin parbrizul mașinii, nu au fost photoshopate sau modificate în vreun fel... și din păcate, nu reușesc să transmită, în mod complet, cum ne-am simțit privindui:















În momentul în care a ieșit soarele, ne-am topit complet... am încercat să-i fac o poză lui Aimi... a ieșit abia din a doua încercare:



În ultima parte a drumului spre hotel, totul s-a schimbat... din nou... a fost superb!








Iar la final, în parcarea hotelului nostru, a început să plouă... cu soare, desigur! :)



Ați mai văzut așa ceva? Voi ce preferați? Muntele? Sau marea? :)

PS. pentru restul aventurilor noastre din vacanță, da-ți clic aici (al doilea articol din vacanță) și aici (primul articol din vacanță)

8 august 2011

St. Gallen, un oraș superb! Căsuța Fericită în Vacanță...

Locul în care am ales să ne stabilim reședința de vacanță e chiar bine pozitionat pe hartă: totul este la cateva minute de noi...

Găsesc că este extraordinar să ne ia mai puțin timp să mergem într-un oraș important din țara vecină țării în care suntem cazați, decât îmi ia de obicei să merg de acasă până la birou! Cred că aș fi ajuns mai repede la destinație și dacă aș fi mers pe jos... sau poate nu chiar... :)

 

Acum două zile am vizitat orașul St. Gallen din Elveția și am fost complet fermecați de frumusețea lui.


Harta orașului St. Gallen în anul 1642
Blazonul orașului St. Gallen
St. Gallen este un oraș al contrastelor... o combinație reușită de vechi și nou, de rustic și elegant. Este atât baroc cât și medieval, cosmopolit dar liniștit, cu radăcini adânci în istoria Europei dar având un spirit tânar.








Orașul, fondat de un călugăr irlandez în anul 612, a fost clădit în jurul Abației Romano - Catolice St. Gallen (parte din patrimoniul UNESCO) și a faimoasei sale biblioteci, ce conține cărți deosebit de valoroase, care datează încă din secolul al nouălea.








În St. Gallen, a fost înființată prima bancă din Elveția, Wegelin Bank, în anul 1741 și prima baie publică deschisă în anul 1908. Tot aici este faimoasa Universitate St. Gallen (HSG), fondată în 1898, una dintre cele mai prestigioase din lume.



Dincolo de istorie, orașul este extrem de tânăr, animat și frumos... oriunde îți întorci privirea te întâmpină peisaje bune de pus în ramă.








Găsești foarte multe restaurante, terase, ciocolaterii și patiserii... toate magazinele renumite (și cele de lux)... dacă te plimbi prin oraș întâlnești artă urbană modernă care se îmbină armonios cu casele medievale perfect conservate dar care sunt locuite în continuare, așa cum erau acum jumătate de mileniu.

În timp ce pășești pe străduțele înguste și parfumate de florăriile cochete întâlnite la tot pasul, se poate întâmpla să auzi note de muzică simfonică printr-un geam deschis, așa cum am auzit noi și, în acel context, părînduni-se extrem de firesc...





Peste tot sunt fântâni publice unde poți să-ți astâmperi setea cu o apă mai gustoasă decât orice apă îmbuteliată pe care am gustat-o vreodată...




Mâncare pe care o poți cumpăra direct de pe stradă, este delicioasă și la prețuri bune... totodată, în piețe și în zonele pietonale, gasești tarabe cu fructe și legume bio direct de la producător...
Tot timpul se organizează diverse evenimente publice... în weekedul acesta, de exemplu, se desfășoară un târg vintage lângă Abație...





Oameni sunt prietenoși, cu toții vorbesc engleza... întâlnești turiști, multe familii cu copii de toate vârstele, găști de adolescenți punk, diverși artiști stradali... în oraș este o agitație plăcută, totul vibrează de energie fără să fie deranjant... numeni nu vorbește tare, nimeni nu se împinge...



Forfoteala e mai mult ca un zumzet liniștit care te face să simti că participi la ceva interesant, fără a-ți invada spațiul intim în vreun fel... orașul are un spirit relaxat și atunci când ești acolo, te încarci cu energie pozitivă. :)


Foarte mult ne-a plăcut proiectul urban imaginat de designera Pippilotti Rist, care a conceput o zonă mare în centru, numită "City Lounge" - este un spațiu de relaxare care arată ca unul din interior, însă făcut pentru exterior...










Vă recomandăm cu căldură să vă opriți în St. Gallen dacă treceți prin zonă, sau, de ce nu, chiar să vă faceți un concediu aici....


Dar voi ? Ați fost în Elveția ? Sau chiar în St. Gallen ? Ce ne recomandați să facem/vedem/încecăm  ? Sunt orașe care v-au fermecat ? Care sunt acelea ?

Follow my blog with Bloglovin