Da, chiar și tu, proaspătă mămică, poți să mergi la plajă! (cu condiția să găsești un costum de baie care să te mulțumească - dar despre asta voi vorbi într-o altă zi)
Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le avem în vedere atunci când vrem să mergem la plajă împreună cu bebelușul nostru:
- momentul zilei: cea mai bună perioadă de mers la plajă este dimineața devreme, după ce răsare soarele și până cel târziu la ora 10.00 sau mai spre seară, după ora 16.00. Recomandarea mea este să mergeți dimineața, când majoritatea copiilor sunt oricum în cea mai bună formă (seara tind să fie mai irascibili)
- să avem așteptări realiste: probabil că vizita ta la plajă cu bebelușul nu o să fie așa cum îti aduci aminte că erau cele din anii în care nu erai mămică. Nu o să mai poți sta la întinsă la soare ore în șir răsfoind o revistă sau citind o carte bună, deoarece trebuie să-l supraveghezi pe cel mic - însă acum puteți construi împreună castele de nisip și vă puteți bălăci la malul mării :)
- ce trebuie să conțină geanta pentru plajă (în opinia mea):
2. Pantofi de plajă - nisipul devine fierbinte pe plajă, iar o pereche de pantofiori protejează perfect piciorușele bebelusilor.
3. Jucării - sunt pur și simplu esențiale. :)) Lopățica și găletușa, forme din plastic pentru nisip și mingea de plajă ne asigură o zi de distracție maximă.
4. Pudră de talc - pudra de talc este probabil cea mai bună metodă să cureți pielea bebelușului tau de nisip când îl schimbi (cureți ușor zona sensibilă a scutecului).
5. Gentuță impermeabilă - țineți hainele ude separate de celelalte, indiferent dacă optați să cumparați o geantă impermeabilă sau reciclați o banală pungă de plastic.
6. Mai multe rânduri de haine - nimănui nu-i place să stea in haine ude și cu atât mai puțin le place bebelușilor, care se irită mult mai ușor deoarece au pielea mult mai subțire decât adulții. Câteva rânduri de haine rezolvă problema aceasta.
7. Hăinuțe speciale pentru plajă (din materiale care conțin UPF) - cea mai bună metodă de a proteja pielea bebelusului este de a bloca razele ultraviolete. Cremele cu protecție solară ajută, însă cel mai sigur este să investiți în achiziția unui costum special pentru plajă din materiale care conțin UPF, compus din tricou, pantalonași sau fustiță și obligatoriu pălărioară (UPF = Ultraviolet Protection Factor, blochează complet razele solare - mai multe detalii aici).
8. Pijamale - după o zi plajă, bebelușul va fi cu siguranță obosit. Cred că dacă îl îmbraci în pijama înainte de a pleca spre casă, ai toate șansele să adoarmă în mașină și să îl muți direct în pat când ajungi acasă (eu folosesc pijamaua și când plecăm la drum mai lung cu mașina).
9. Ochelari de soare - cu toții știm că e important să ne protejam pielea de razele nocive ale soarelui însă neglijam de multe ori să ne protejăm ochii (care sunt la fel de expuși), cu ochelari de soare de calitate care au protecție solară, mai ales că acum se găsesc ochelari de soare și pentru copii.
10. Gustări și apă - sunt puține mămici care pleacă de acasă fară gustari în poșetă. :) Bucăți de fructe si legume, fructe uscate, cereale, biscuiți sau pișcoturi, pot să țină de foame până la ora mesei.
Dar voi? Ați mers la plajă cu bebelușul vostru? Ați avut nevoie de mai multe lucruri decât ați luat la voi? Ați luat lucruri de care nu ați avut nevoie până la urmă? Care a fost jocul vostru preferat pe plajă?
PS. Fotografiile sunt luate de aici, de aici si de aici. Costumele cu protecție UPF, ochelarii și pantofiorii de plaja sunt marca Banz, mai multe informații aici. Fotografia cu cei doi copii "cool" de la începutul paginii este luată de aici. :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu