căsuța fericită

căsuța fericită

11 iulie 2011

Cărțile pentru copii sunt bune doar pentru citit?

Carțile pentru copii pot să inspire, să educe .....Carțile pentru copii sunt vesele, colorate, cu texturi interesante....îți este mai mare dragul să le privești, rasfoiești, citești. :) ...... Te fac să îti aduci aminte de carțile copilariei tale și te fac să te gândești cu duioșie la bunica sau mama care îți citea din ele înainte de culcare....

Cartea mea favorită în copilarie, prima mea carte a fost Rica Murdărica și portretiza în versuri, aventurile unei fetițe, Rica, bine intenționată dar cam murdarică. Îmi aduc aminte cu mult drag coperta albastră a cărții și ilustrațiile frumoase din interior.


Aveam trei ani când am primit-o și mi-am adus familia la disperare cerând să-mi fie citită tot timpul :)
La un moment dat învățasem poezia pe dinafară și mă prefăceam că citesc eu cartea, urmarind cu degetul cuvintele de pe fiecare pagină, în timp de fapt doar recitam. ;)

Revenind la întrebarea din titlu: Carțile pentru copii sunt bune doar pentru citit? Raspunsul este nu doar pentru asta! Le poți folosi și cu rol de decor în camera copiilor, sau oriunde altundeva vreți: într-un hol, într-o cameră de joacă, etc.

Mai jos am să vă arăt 4 moduri originale și decorative de a păstra carțile copiilor voștrii, totodată acestea ramânând ușor accesibile.

Designerul Jan Eleni Lemonedes, a reușit să aducă la viață un perete care altfel ar fi fost extrem de plicticos. Atașînd rafturi înguste, pe toată lungimea peretelui a creat funcționalitate, iar modul în care poți să aranjezi cărțile crează un spațiu vizual interesant, interactiv, în perpetuă tranformare.


Compania Nursery Works, a conceput acest raft de cărți sub forma unui copac, cu dorința de a îi determina pe micuți să își doreasca să citească - eu cred că au reușit mult mai mult :)


În loc să folosiți tablouri, cum ar fi să acoperți un colț de cameră sau pereții unui hol cu rafturi în care să aranjați în ordine cromatică cărțile micuților voștrii, așa cum a făcut o mămică foarte inspirată?


O altă mămică din LA, Maiz Connolly de profesie fotograf, a construit o adevarată căsuță pentru cărțile copiilor ei :) Îmi place la nebunie detaliul de la horn, unde este spațiu pentru cutia de servețele, care sunt pe post de fum...




Ce părere aveți? V-ar place să creați ceva asemănător la voi acasă? Aveți deja ceva în genul acesta? Ce cărți preferate ați avut în copilărie? I-a mai plăcut cuiva Rica Murdărica? :)

Un comentariu:

  1. Da a fost cartea copilariei fiului meu care o stia pe de rost si tot asa o recita la toata lumea.Acum asi dori sa o cumpar pentru nepotelul meu, ca e foarte frumos ilustrata si sper sa fie la fel de incintat cind va fi mai mare.Ma bucur fff mult ca am regasit cartea si multumim.

    RăspundețiȘtergere