căsuța fericită

căsuța fericită

16 iulie 2011

Cum am "dat o fugă" până la Cluj

Am "dat o fugă" până la Cluj...... :) amândoi am crescut acolo (asa cum am mentionat aici) și nutrim sentimente deosebit de puternice pentru acest oraș minunat..... În sensul că ne crește inima în piept de mândrie, când vedem ce frumos și solid crește orașul. :)

Cluj - vedere panoramică (sursa: I Love CJ)

Dacă în primii ani după ce ne-am mutat în București, obișnuiam să ne urcăm în mașină o dată la două săptămâni și să "dam o fugă până acasă" (pe vremea aceea Clujul era "acasă" deoarece în București încă locuiam în chirie), de unde ne întorceam inevitabil, cu sacoșele pline de "bunătățuri", pe măsură ce au trecut anii, drumurile noastre către Cluj s-au rărit.

Apus de soare, în drum spre Cluj
Era din ce în ce mai greu să ne găsim timp și energie să străbatem toata țara (1000 km dus-întors) fiindcă aveam deja aici o viață activă, dincolo de sfera profesională. În plus, drumurile s-au aglomerat atât de tare încât călătoria era din ce mai lungă, obositoare și stresantă. Dupa ce a aparut și Aimi în viața noastră, am fost o singură dată la Cluj, cu ocazia sărbătorii Pascale.

Saptamâna trecută Cosmin a fost în concediu și aveam planuri să mergem cu prietenii nostri în Cipru (mai multe despre ei aici) însă nu am găsit cazare care să ne convină în aceeași perioadă cu ei, și, până la urmă, nu am mai mers deloc. În sâmbăta respectivă, ne plimbam cu Aimi în parc și ne gândeam la ce avem de facut săptămâna următoare (săptămâna trecută, adică) și ne părea oarecum rau că s-a ales praful de planurile noastre de concediu.
La un moment dat, Cosmin îmi spune: Ce ar fi dacă am "da o fugă" până la Cluj? Eu i-am spus că probabil glumeste, dar până spre seară, m-a convins și pe mine că ar fi o idee bună să mergem. Am stabilit să plecăm Duminică seara, deoarece în cursul zilei eu aveam bagaje de făcut iar Cosmin avea misiunea de a o obosi bine pe Aimi (vroiam să plecăm chiar înainte de ora ei de culcare, ca să fim siguri că o să doarmă pe drum).

Autostrada Transilvania
Pe la 19:30, eram gata de plecare, noi cu cafea și sandwich-uri de ton la pachet și Aimi cu tigrisorul în brațe. La scurt timp după ce am pornit, ne-am oprit să alimentăm la Petromul de lângă Herăstrău, moment în care am realizat că am uitat păturica lui Aimi (ups!) și ne-am întors acasă să o luăm (a fost singurul lucru uitat - ura! ....pentru creierul meu de după naștere, asta reprezintă o mare realizare). 

Aimi la volan, într-o pauză de condus...
Drumul a fost lin, fară evenimente, am făcut doar o pauză de aproape 45 de minute la Predeal, ca să ne întindem, să mâncam, etc. și am ajuns la destinație în 6h (Autostrada Transilvania este o mare realizare a țării noastre - chiar și atât cât este construit din ea, face diferența).

Aimi a dormit ca un îngeraș pe ambele sensuri de drum
Aimi s-a purtat exemplar - a dormit aproape tot drumul (în ambele sensuri) iar atunci când era trează am reușit să o ținem amuzată cu noul ei videoclip favorit de pe YouTube, "Rino Song":



La Cluj, ne-am petrecut timpul cu oameni "faini", prieteni buni și rude dragi. Am făcut vizite și ne-am plimbat prin oraș.

Piața Muzeului de Istorie
Într-o zi am mers până la FistiQ în piața Cipariu (salonul nostru favorit) să ne tundem...

Piața Cipariu


Încântată de cum am fost tunsă la FistiQ
.....iar în altă zi am mâncat la VIA, un restaurant bine promovat, recomandat cu căldură de prieteni, la care nu mai fusesem până atunci. Știți vorba aceea?.... "la pomul lăudat..." pai se cam aplică în cazul acesta!... nu a fost rău, dar nu a fost nici la nivelul așteptărilor pe care le aveam.
Eu am mâncat o supă cremă de usturoi care a fost bunicică, iar la felul doi am luat un muschiuleț de porc la cuptor cu garnitură de cartofi dulci și fenicul, care a fost și el bunicel dar nu excepțional (muschiulețul era un pic cam uscat).
Cosmin din păcate, nu a fost așa de norocos.... și-a comandat un carpaccio de vită care nu prea i-a plăcut deoarece in loc să primească un pat subțire de carne crudă cu verdeță și lămâie deasupra, a primit vita rulată, ceea ce o face cam greu de înghițit (totuși este crudă)... și la felul doi a luat o porție de tagliatelle cu fructe de mare și sos tomat, pe care le-a lăsat cu totul în farfurie.
Partea bună e că localul este foarte draguț, are o terasă cochetă și un design plăcut, iar noi ne-am simțit bine tot timpul în care am fost acolo... după cum se poate vedea mai jos:

Aimi foarte amuzată la Restaurantul Via
Una peste alta, a fost o vizită reușită care ne-a facut să ne dorim să mai mergem la Cluj cât mai curând și să stam mai multe zile data viitoare.
În încheiere am să vă ofer câteva fotografii frumoase din Cluj, unele dintre ele au fost făcute în momente importante pentru noi:

Biserica Reformată

Lacul Gilău


Biserica Ortodoxă centrală, dinspre Piața Cipariu

Căsătoria noastră la Sfat, în fundal Piața Matei Corvin și Biserica Romano-Catolică

De Pasti, la Grădina Botanică din Cluj


O seră din Gradina Botanică

Acum câțiva ani, in Piața Muzeului de Istorie, pe terasă la Euforia

Pe drumul de întoarcere, Cheile Turzii erau însorite deși cerul era înorat...
Dacă vreți să mai vedeți fotografii frumoase din Cluj, vă recomand să vă împrieteniți cu cei de la "I LOVE CJ", merită! :)

Voi ați fost în Cluj? Ce v-a placut cel mai mult? Care este orașul vostru favorit? Ați fost într-un restaurant pe care vreți să-l recomandați? Ați condus pe noua autostradă? Aveți un clip de desene animate favorit pe youtube? E cumva "Rino Song"? :)

PS. Fotografia panoramică de la începutul postării este luată de la I Love CJ!

6 comentarii:

  1. I love CJ too! Mi-e atat de dor de el, mai ales acuma, cand suntem la 15.000 Km de el!... Merci pt poze, noi nu am apucat sa vedem autostrada :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Remus, mulțumesc pentru comentariu. Mă bucur foarte mult că ți-a plăcut ce am scris. Să ști că pot să empatizez cu tine, și eu am trăit 5 ani în SUA, și simțeam că sunt mult prea departe ca să pot să-mi astâmpar dorul de casă cu un drum rapid până acolo...
    Sper să poți să vi în vizită cât de curând!

    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  3. STII si VII! Sa fie doar graba sau gramatica romana pierduta iremediabil prin SUA? No offence!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragă Ela, mulțumesc pentru că mi-ai atras atenția. De data aceasta a fost graba si ora târzie la care am raspuns, însă recunosc, câteodată se întâmplă să greșesc pentru am uitat anumite reguli.
    Am ales să scriu pe blog cu diacritice, deși îmi este mai dificil să scriu așa, deoarece nu le-am mai folosit de foarte mulți ani (recitesc de 3 - 4 ori un text înainte sa-l public, și tot mai îmi scapă câteva greșeli)... la fel cum mi-am pierdut abilitatea de a scrie caligrafic cu mâna.
    Știu toate acestea despre mine, nu sunt exact în locul în care aș vrea să fiu din acest punct de vedere și îmi doresc să mă corectez.

    O zi frumoasă,
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  5. Faptul ca recunosti ca ai limite (nici unul dintre noi nu ar trebui sa uite asta), dar mai ales faptul ca VREI sa le depasesti, ma face sa fiu mandra de apartenenta mea (m-am nascut in Huedin, Cluj, dar locuiesc, la fel ca si tine, in Bucuresti. Felicitari pentru curajul de a impartasi secvente din viata ta! Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulțumesc Ela,
    apreciez foarte mult încurajările tale.
    Îți multumesc că mi-ai atras atenția asupra greșelii făcute și sper să continui să faci asta și în viitor - bine, eu de fapt sper să nu-ți mai dau ocazia să o faci ;)

    O zi minunată îti doresc, chiar aici în București!
    Andreea

    PS. azi la ora 20:00 o să aibă loc un concert în Herăstrău intitulat "pop vs classic" susținut de cvintetul Aleggria. Eu cred că o să fie interesant.

    RăspundețiȘtergere