căsuța fericită

căsuța fericită

10 iulie 2011

Window Shopping - ce se mai găsește pe la Kika

Ieri am avut oaspeți, prieteni buni și vechi din Cluj, care întorcându-se din concediu s-au oprit o noapte la noi. După ce am stat prin casă și ne-am povestit aventurile (ei concediul din Cipru iar noi o vizită "fulger" la Cluj - despre asta o să vă povestesc într-o postare viitoare), copii noștrii s-au trezit după somnul de prânz și vroiau acțiune ;).
Din pacate nu aveam cum să mergem în parc pentru că era caniculă afară....
Ce să facem, ce să facem???.... la film cu Aimi încă nu mergem (că e prea mică)... la restaurant nu aveam de ce să mergem (că mâncasem mult și bine acasă) ..... așa că am hotarât să facem o plimbare până la magazinul Kika pentru că prietenii nostrii nu au mai fost acolo niciodată, iar eu eram curioasă să văd ce mai au de vânzare prin magazin - în plus, m-am gandit că ar fi o aventură interesantă de postat pe blog :))

Apropos... înainte să continui relatarea, vreau să menționez că nu sunt plătită să fac publicitate magazinului Kika, pur și simplu am fost pe acolo, mi-au plăcut câteva lucruri și vreau să vă împărtășesc și vouă asta. :)

Am purces la drum în două mașini, cu toți cei trei copii din dotare la noi în mașină :) - aglomerația de la noi din mașină a apărut deoarece baieții (prietenii noștrii au doi baieți frumoși, deștepți și bine crescuți de 5 respectiv 3 ani) nu au vrut să se despartă de Aimi .....și nici noi nu am vrut să ne desparțim de ea, așa că toți copiii s-au înghesuit pe bancheta din spate ;).

Drumul a fost foarte liber și fară prea multe peripeții (cu excepția fazelor clasice din București în care diverse SUV-uri albe îți taie calea fără menajamente și continuă să depășescă mașini în cel mai neregulamentar mod) - așa că într-un sfert de oră eram deja în parcarea de la Kika....


Dintre obiectele decorative care mi-au plăcut mult vreau să vă arăt un set de suporturi pentru lumânări, din porțelan alb, cu o textură frumos fațetată, la prețul de 29.99 Ron bucata..... cred că ar reprezenta un cadou reușit pentru oricine are un decor clasic/modern/eclectic...


..... tot din porțelan alb este și obiectul acesta decorativ (eu l-aș folosi ca și suport pentru diverse bijuterii gen brațări sau lănțișoare) care costa 24.99 Ron:


În raionul de mobilier, mi-a plăcut mult un scaun/fotoliu comod, cu un design șic, pe care eu l-aș folosi in loc de scaun la un birou drăgut cu linii simple. Din pacate nu-mi aduc aminte prețul iar din fotografie nu-mi dau seama... :( ....


 ... și un ottoman din piele neagră, la prețul de 250 Ron, care se deschide ca un cufăr și care oferă în felul ăsta foarte mult spațiu de depozitare. Eu l-aș pune langă o canapeaua din zona de divertisment, sau poate chiar în loc de masuță de cafea (aveau și o versiune mai lată, gen bancuță care poate fi folosită în hol sau în loc de 2 scaune la mesa din sufragerie).... în el aș ține poate niște reviste sau o carte, o păturică pentru picioare (când ți se face rece la televizor), telecomanda televizorului când nu este folosită, sau jucăriile lui Aimi...



Tot aici am avut ocazia să mă așez pe cea mai comodă sofa, cu cel mai lat șezut din câte am încercat în Romania, tapițată cu o stofă imprimată într-un model floral delicat și elegant, cu un aer ușor vintage, de care m-am îndragostit..... :) ... pot să-mi imaginez cum aș sta la o șuetă cu o prietenă și am bea un ceai servit în serviciul de porțelan fin ..... mmmmm :))


............................. mmmmmmm....................  OK, gata cu visele improbabile! Nu cred că l-aș putea convinge pe Cosmin să o achiziționăm..... e mult prea "femimină" pentru gustul lui. :)

În zona de bucătărie, am văzut multe lucruri interesante, o gamă amplă Fissler, însă ce vreau să vă recomand cu multă căldură, este uscătorul de salată, pe care eu chiar îl am acasă și pe care îl folosesc de aproape 3 ani cu mari satisfacții (nu suport să ramână salata apoasă după ce o spăl) și care e foarte bine făcut - spre deosebire de alte modele pe care le-am văzut în alte locuri, mai ieftine, dar care nu mi-au inspirat încredere. Uscătorul de salată costă 87.99 Ron.


Tot în bucătărie, se află o selecție bogată de caserole alimentare din sticlă marca Frigoverre, cu căpacele foarte vesel colorate. Caserolele din plastic conțin compuși toxici, gen BPA, care au potențial cancerigen. Orice mâncare depozitată în caserolele de plastic se contaminează, iar procesul este accelerat de temperaturile extreme din frigider sau din cuptorul cu microunde.
Noi am început deja procesul de tranziție de la plastic la sticlă :) - consider că este o investiție foarte bună în sănătatea noastră și a copiilor noștrii în special!
Caserolele din sticla de la Kika sunt excelente, foarte bine facute, am câteva acasă, cumpărate cu ceva vreme în urmă, pe care le folosesc cu succes. Caserola din fotografie are cea mai mica dimensiune și costă 19.99 Ron.


Dintre piesele de mobilier pentru copii, care mi-au placut și erau la reducere (substanțială), am fotografiat patuțul centrul ăsta de divertisment pentru copii, marca Mavrica :)),  redus cu 40%, de la 3,590 la 2,190 Ron.
Băieții prietenilor noștrii au fost super încântați de el - au și încercat topoganul și s-au declarat mulțumiți - așa că poate e o investiție bună pentru parinții de baieți (Aimi însă, nu a fost prea impresionată)


Am mai văzut și alte lucruri la reduceri dar nu am facut fotografii in magazin, așa că vă dau trei fotografii extrase din catalogul Kika de reduceri. Niște scaune de bar reglabile pe înălțime, foarte comode, testate de mine în mai multe situații - chiar și când eram în trimestrul trei de sarcină (nașii noștrii au exact modelul acesta), o păturică pentru picnik și o plasă pentru țînțari, practică în perioada asta a anului.



Cam asta e tot (m-am întins cam mult de data asta... Cosmin îmi atrage atenția că scriu de câteva ore...)
ce vă pot spune despre vizita noastră la Kika. :)
 
Dar voi? Ați fost de curand pe acolo? Ați vazut ceva interesant? Ați cumparat poate ceva de la reduceri? Ați cumpara o sofa cu imprimeu floral? Vă rog, măcar o persoană să-mi spună că nu sunt nebună că m-am indragostit de ea!!! :)

2 comentarii:

  1. Nu, nu esti nebuna! Canapeaua e foarte intima....si cred ca si foarte confortabila, dupa cum arata...
    Multumesc pentru plimbarea la Kika...
    Lorelei

    (iarta-ma daca apar "Anonim"...m-am incurcat in optiunile alea...n-am stiu ce sa aleg...:) )

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă Lorelei, ai un nume superb! Mulțumesc că ai comentat pe articol - nu poți să știi cât mă bucur, că îti place și ție canapeaua :)

    O seară minunată,
    Andreea

    RăspundețiȘtergere